Kwaliteit

Onze kwaliteit

40 mm massief eiken planken

Al onze tafelbladen zijn vervaardigd van 40 mm massief eiken planken. Hierdoor ontstaat er logischerwijs ook een massief tafelblad. In tegenstelling tot vele andere tafelbladen maken wij geen gebruik van opdikranden.

Hierdoor ontstaat er een duurzaam en hoogwaardig  tafelblad, zonder dat de kans bestaat dat de randen gaan werken of zelfs loslaten!  

Vingerlas-verbinding

Om de werking van het hout tegen te gaan, worden de tafelbladen verlijmd uit meerdere lamellen of planken. Deze hebben doorgaans een breedte van 90 – 180 mm. Om een goede verbinding te creëren, maken wij gebruik van een zogenoemde vingerlas-verbinding.

Hierdoor wordt het oppervlak van de verbinding sterk vergroot, waardoor het wijken van de planken onmogelijk is. Uiteraard sorteren wij de planken dusdanig, dat de kleurverschillen tussen de planken minimaal is.

Europees rustiek eikenhout

Het eikenhout dat wij gebruiken voor het produceren van de tafelbladen is Europees Rustiek Eiken. Knoesten tot 50 mm mogen aanwezig zijn in de tafelbladen. Daarnaast kunnen er kleine haarscheuren voorkomen in het oppervlak.

Uiteraard worden alle knoesten en scheurtjes opgevuld, waardoor er geen etensresten kunnen achterblijven in de tafel. Verder maken wij standaard gebruik van een donkere houtvuller, zodat er een robuuste uitstraling ontstaat.

Gladgeschuurd met korrel 240

Alle bladen leveren wij standaard behandel-klaar af. Dat wil zeggen dat het oppervlak gladgeschuurd is, zodat deze direct kan worden afgewerkt. Uiteraard wordt ook de onderzijde van het blad hierbij niet vergeten. De randen worden voorzien van een kleine radius (ronde kant), waardoor deze zacht aanvoelen.

De boomstamranden van de boomstamtafels worden ontdaan van de schors en glad geschuurd. Hierdoor blijft de natuurlijke uitstraling aanwezig, maar kunt u toch genieten van een praktische tafel.

Nagenoeg alle soorten tafelbladen hebben wij op voorraad staan, waardoor wij u een snelle levering bieden.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0